Banner
AIrt

The easiest CMS in the world.

Menu





AIrt

Is een rubriek waarin ik fotos en AI kunst wil tonen. Vooral AI kunst is een uitdaging nadat bij de Sony award een AI foto de hoofdprijs heeft gewonnen. Denk daar niet te licht over. Een jury van top fotografen kon het verschil niet zien tussen een echt of een nagemaakte foto.

Namaak is echter niet zo makkelijk als je denkt. AI's zijn afhankelijk van je input en het resultaat is daarnaar. De eerste foto in de AIrt galerij is daar een voorbeeld van. Ik ben er ruim 3 uur mee bezig geweest tot ik hem zo had als ik wou. Je moet met minstens zoveel factoren rekening houden als bij fotografie. Het vergt oefening en een scherp geestesoog. Je moet je het eindresultaat goed kunnen voorstellen.

Daarmee verschilt het werk op zich niet van dat van een fotograaf die met lenzen en licht speelt. Ook bij een AI kun je dat allemaal instellen. Je begint met proef shots als een echt fotograaf en werkt toe naar een mooi eind resultaat met alle kennis en apperatuur die je beschikbaar hebt.

Een andere mooie kant van generatieve AI zoals het ook wel genoemd wordt, is dat je zelf creerd. Ik hoef dus geen plaatjes op Google te zoeken maar maak ze gewoon zelf voor mijn site.

cameras







We endorse

Impuls en Woortblind
ADHD Cafe Den Haag Straico AI platform

Archief

GitHub.

Repository