Banner
Meer info over mij.

Volg mijn reis als ADHDer. Ik beloof je dat het niet saai zal zijn!

Menu

Selfie van auteurs

Meer info over mij.

Hallo, dit ben ik. Een oude nerd uit het begin van het internet. Ik ben 63 maar gediskwalificeerd als boomer vanwege ADHD, wat betekent dat ik niet ouder dan 18 kan worden. Ik word sterk door allerlei dingen te doen die mensen zoals ik doen. Je kunt over mijn professionele gegevens lezen op mijn LinkedIn-profiel. Daarover vertel ik je later meer.

ADHD

Alles in mijn leven draait op dit moment om ADHD. Ik informeer over ADHD en geef informatie. Ik help individuen en groepen met ADHD. Dit begon na mijn eigen late diagnose toen ik 52 was. Iets waar ik nog steeds aan werk voor mezelf, en gezien mijn leeftijd is het niet erg waarschijnlijk dat ik de schade die ik vóór de diagnose heb aangericht volledig kan herstellen. In feite krijg ik CPTSS en veel voorkomende comorbiditeiten zoals depressie en bipolariteit.

Werk

Impuls- en woordblind

Impuls- en woordblind is een vereniging voor mensen met ADHD, dyslexie en discalculie. Het werkt met veel andere belangengroepen als ADHD Europe samen en de meeste van mijn activiteiten houden ermee verband. Ik ben onder andere lid van de wetenschapsgroep waar we onderzoek doen en samenwerken met universiteiten. Een biggie voor mij. Voor mijn diagnose dacht ik dat ik zo dom was als een rots. Maar uiteindelijk bleek ik begaafd te zijn met een bovengemiddeld IQ.

ADHD Cafe Den Haag

Ik organiseer ook het ADHD Café in Den HaagDit werk wordt gefinancierd door Impuls en Woortblind. Eens per maand hebben we een zoomvergadering en een life bijeenkomst.

Begeleiding

Ik doe ook individuele begeleiding/coaching. Ik help mensen met problemen die verband houden met hun ADHD. In sommige gevallen kregen mensen zelfs hun diagnose vanwege mijn verwijzing. De meest voorkomende problemen die ik tegenkom zijn werk, ziekte en medicatie. Door studie en ervaring kan ik bij de meeste problemen helpen.

Informatie

Op verzoek bezoek ik scholen en instellingen en geef gastlessen over alle aspecten van ADHD. Ik kan uitleggen wat het is, maar ik kan je ook informeren over gespecialiseerde zaken zoals dakloosheid of verslaving. Mijn tarief hiervoor begint vanaf 50€ exclusief reiskosten. En nee, daar kun je zelfs geen rekeningen mee betalen :-)

Regelmatig werk

Dat gaat niet gebeuren. Ik werd volledig afgewezen door het UWV. Ik ben een wrak. Ik ben totaal nutteloos zoals je hierboven kunt zien. Eigenlijk denk ik dat er geen beter voorbeeld is waarom mensen met ADHD geen probleem zijn, maar de maatschappij wel.

Privé

Privé, ik ben een eenling. Niet ongebruikelijk voor mensen met ADHD en een bovengemiddeld IQ. Ik heb twee prachtige vogels (pyrhurra) die mijn kamergenoten zijn. Ik heb een handvol vrienden die ik vaker zou moeten bezoeken. Ik woon in mijn slaapkamer in mijn hangmat. Mijn huis is in chaos. Ik vind het heerlijk om op Mastodon te zijn om een schijn van sociaal contact te behouden. Ik hou ervan om te sleutelen aan telefoons en computers. Ik lees graag wetenschappelijke artikelen en tijdschriften (ik weet het raar). Ik ben een visuele denker met een bijna fotografisch geheugen. Ik hou van fietsen (hey, ik ben Nederlander). Dat is het, mensen.

Citaat van de Dalai Lama: Als je wilt dat anderen gelukkig zijn, toon dan medeleven.

Aanbevolen links

Impuls en Woortblind
ADHD Cafe Den Haag

Archief

Bedel Tikkie

Tikkie QR