Banner
GABA als ADHD-medicatie: Kan dit werken?

The easiest CMS in the world.

Menu





GABA als ADHD-medicatie: Kan dit werken?

Attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) is een neurologische aandoening die gekenmerkt wordt door symptomen als hyperactiviteit, aandachtsproblemen en impulsiviteit. Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar om deze symptomen te behandelen, waaronder stimulerende middelen zoals Ritalin en Adderall. Echter, sommige mensen zoeken naar alternatieve behandelingen voor ADHD, zoals het gebruik van GABA-supplementen. Maar werkt GABA echt als een ADHD-medicatie?

Wat is GABA?

GABA (gamma-aminoboterzuur) is een neurotransmitter die in de hersenen wordt geproduceerd. Het werkt als een remmende stof, wat betekent dat het de activiteit in de hersenen vermindert. Dit kan helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van ontspanning en slaap.

Wat is de relatie tussen GABA en ADHD?

Er is enig bewijs dat suggereert dat mensen met ADHD lagere niveaus van GABA hebben in de hersenen. Dit kan bijdragen aan de symptomen van ADHD, zoals impulsiviteit en hyperactiviteit.

Werkt GABA als ADHD-medicatie?

Hoewel er enig bewijs is dat suggereert dat GABA kan helpen bij het verminderen van symptomen van ADHD, is er niet genoeg wetenschappelijk bewijs om deze claim te ondersteunen. Er zijn enkele studies uitgevoerd die de effecten van GABA op ADHD hebben onderzocht, maar deze studies waren klein en niet consistent in hun bevindingen.

Een studie uit 2015, gepubliceerd in het Journal of Attention Disorders, onderzocht het gebruik van GABA bij kinderen met ADHD. De resultaten toonden aan dat GABA-supplementen de symptomen van ADHD niet significant verbeterden.

Een andere studie uit 2016, gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Neuropharmacology, onderzocht het gebruik van GABA bij volwassenen met ADHD. Ook deze studie toonde aan dat GABA-supplementen geen significante verbetering in ADHD-symptomen veroorzaakten.

Is GABA veilig?

Over het algemeen wordt GABA beschouwd als veilig voor de meeste mensen. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen, zoals misselijkheid, hoofdpijn en slaperigheid. Bovendien kan GABA de werking van sommige medicijnen beïnvloeden, zoals benzodiazepines en slaapmiddelen.

Conclusie

Hoewel er enig bewijs is dat suggereert dat GABA kan helpen bij het verminderen van symptomen van ADHD, is er niet genoeg wetenschappelijk bewijs om deze claim te ondersteunen. Als u overweegt om GABA-supplementen te gebruiken voor ADHD, is het belangrijk om dit eerst te bespreken met uw arts. Er zijn andere, bewezen effectieve behandelingen beschikbaar voor ADHD, zoals stimulerende medicijnen en gedragstherapie.

Bronvermelding







We endorse

Impuls en Woortblind
ADHD Cafe Den Haag Straico AI platform

Archief

Adds

GABA op Amazon

GitHub.

Repository