Banner
Politie London screent op ADHD

The easiest CMS in the world.

Menu





#Politie London screent op ADHD

De politie in Londen is begonnen met een pilot waarbij verdachten in hechtenis worden gescreend op ongediagnosticeerde ADHD. Het doel van het programma is om mensen snel door te verwijzen voor een diagnose en ondersteuning. Ten minste 50% van de gevangenen zou volgens een rapport uit 2021 van een waakhond een vorm van neurodivergentie kunnen hebben.

Het is de eerste keer dat een politiekorps in het Verenigd Koninkrijk zo een controle uitvoert. De screening checklist is ontwikkeld door therapeut Sarah Templeton van de liefdadigheidsinstelling ADHD Liberty, die in vier Engelse gevangenissen heeft gewerkt. Het programma werkt samen met haar om mensen snel door te verwijzen voor diagnose en ondersteuning.

Volgens mevrouw Templeton hebben ze zeven jaar gewerkt om bewustzijn te creƫren. Een geestelijke gezondheidsverpleegkundige met wie ze heeft gesproken en die al 20 jaar in gevangenissen werkt, schat het percentage ADHD op 85%. Dit is echter niet waarschijnlijk. Wetenschappelijke onderzoeken komen tussen de 30% en 50% uit. Dit toont wel aan hoe ernstig het probleem is.

###Bronnen:

ADHD banner







We endorse

Impuls en Woortblind
ADHD Cafe Den Haag Straico AI platform

Archief

GitHub.

Repository