Banner
IWLWIFI_driver

The easiest CMS in the world.

Menu





#IWLWIFI_driver

Sinds de release van kernel 5.5 is de optie lar_disable voor de iwlwifi driver niet meer beschikbaar. Dit heeft problemen veroorzaakt met de 5G-modus van de driver, die niet meer werkt zoals verwacht.

Het probleem is gemeld door verschillende gebruikers op verschillende fora en websites. Bijvoorbeeld, een gebruiker op het Arch Linux-forum meldde dat de lar_disable optie niet meer beschikbaar is bij het opstarten met kernel 5.5[1]. Een andere gebruiker op de Ubuntu-forums meldde problemen met de Intel draadloze kaart die de internetverbinding verliest na het upgraden naar kernel 5.5[2].

Het probleem werd ook genoemd in de release notes voor kernel 5.5 op LWN.net, waar werd opgemerkt dat er updates waren voor de iwl draadloze netwerkdriver[3].

Gebruikers hebben gemeld dat het probleem kan worden opgelost door terug te gaan naar een eerdere kernelversie, zoals 5.3 of 4.19, waar de lar_disable optie nog beschikbaar is[1]. Dit is echter geen oplossing op lange termijn, omdat het mogelijk niet mogelijk is om voor onbepaalde tijd op een oudere kernelversie te blijven.

Het is onduidelijk waarom de lar_disable optie is verwijderd uit de iwlwifi driver in kernel 5.5. Het is echter duidelijk dat dit problemen heeft veroorzaakt voor gebruikers die vertrouwen op de 5G-modus van de driver. Hopelijk zal er binnenkort een oplossing beschikbaar zijn om dit probleem aan te pakken.

##Bronnen

  1. iwlwifi, 5.5 kernel, no way to disable LAR?
  2. iwlwifi - Gentoo Wiki
  3. en:users:drivers:iwlwifi
  4. Linux 5.5
  5. Linux Intel WiFi driver broken with 5&6GHz bands

Linux Banner







We endorse

Impuls en Woortblind
ADHD Cafe Den Haag Straico AI platform

Archief

GitHub.

Repository