Banner
Dag Mastodon

The easiest CMS in the world.

Menu





#Dag Mastodon

Vandaag dus Mastodon helemaal verwijderd. Ik ga door met het vertrouwde Friendica. Niet alleen kennen we elkaar al jaren, maar we spreken ook dezelfde taal, PHP.

Ruby/Rails is voor mij onhandelbaar. Te veel gedoe bij updates. Ik wil graag dingen kapot kunnen maken en begrijpen waarom ze kapot zijn 😂

Ook ben ik een beetje afgeknapt op de Mastodon cultuur. Een beetje als die luide juppen in je nieuwbouwflatje met ingebouwd buurtcentrum. Dan liever mijn volkse Friendica/Diaspora met zijn bruincafe en allerlei leuke clubjes.

IMHO is Friendica, en dat is gezien de leeftijd geen wonder, ook geavanceerder dan Mastodon. Het biedt verschillende soorten accounts, forums en Foto galerijen.

Daarnaast kun je markup gebruiken van html tot markdown. Dingen waar Mastodon nog niet aan toe is en tot kreupele berichten leidt. Dat is erg jammer en zal de meeste Mastodon gebruikers niet bekend zijn, want weten niet beter.

Ik zie meer van die dingen gebeuren uit onwetendheid. Educatieve of news servers die ontstaan zonder zich te realiseren dat een voor hen belangrijke functie als forums niet bestaan in Mastodon maar wel in Friendica.

Al met al ben ik weer terug bij mijn roots. Ik weet zeker dat Mastodon voor veel mensen een goede oplossing is die zich snel verder zal ontwikkelen. Momenteel is Friendica voor mij een betere oplossing.







We endorse

Impuls en Woortblind
ADHD Cafe Den Haag Straico AI platform

Archief

GitHub.

Repository