Banner
Paywall

The easiest CMS in the world.

Menu





#Paywall

Vooraf wil ik zeggen dat ik niet tegen een paywall ben in het algemeen. Het adverteren met een paywall zoals op twitter en andere media die daarmee verdienen uitstekend.

Op de Fediverse ligt dat anders en ik wil hier uitleggen waarom

De Fediverse waarvan Mastodon onderdeel is, is geen commerciele organisatie. Het bestaat inmiddels uit duizenden servers bedreven en gefinancierd door admins en gebruikers.

Op het moment dat je paywall artikelen plaatst maak je op al die instanties gratis reclame voor je bedrijf. Het wordt betaald door gebruikers en admins. Je voegt niets toe. Je parasiteert.

Op Mastodon is interactie van belang. Gebruikers die paywall artikelen plaatsen moeten zich bewust worden van het feit dat de gemeenschap hier niets aan heeft. Je confronteert mensen met ongevraagde reclame. Dat is onwenselijk.

Als je iemand daarop wijst krijg je vaak advies een bron te gebruiken die die paywall omzeilt. Aan de ene kant is dat gewoon illegaal. Aan de andere kant post dan zelf die 'andere link'.

Al met al, denk na wat je post. Net als ALT tekst is het ook van belang dat anderen je links kunnen lezen.

SPAM DEFINITIE

Spam is elke vorm van ongewenste, ongevraagde digitale communicatie die in bulk wordt verzonden. Spam wordt vaak via e-mail verzonden, maar kan ook via sms, telefoontjes of sociale media worden verspreid.

Vraag en Antwoord

V. Als mensen gewoon een beetje de URL in de gaten houden weten ze ook of het om een publicatie met paywall gaat?

A. Dat is niet het geval omdat er ook publicaties bij zijn zonder die paywall. Je weet het pas als je op de link klikt en geconfronteerd word met de paywall.
Daarnaast wordt vaak een strategie gehanteerd waarbij de eerste zoveel kliks vrij zijn en daarna opeens een paywall. Spammers zijn creatief.

V. Ik zie als abbonee niet of iets een paywall artikel is.

A. Als je de link in een prive venster opent in je browser kun je het controleren.

V. Kan je het lezen dan kan je het lezen en zo niet dan click je niet.

A. Daar gaat het om zonder CW kan niemand beslissen niet te clicken.







We endorse

Impuls en Woortblind
ADHD Cafe Den Haag Straico AI platform

Archief

GitHub.

Repository